logo

Sluta dela din data med Microsoft

På grund av en programvarukomponent som är inbyggd i Windows 10 har operationssystemet fått ett dåligt rykte. Microsoft har nämligen börjat med att spåra vartenda ord du skriver eller säger till den digitala assistent Cortana i operativsystemet Windows 10.

I operationssystemet finns en programvara som i default läge är aktiverad och som har till uppgift att spåra alla dina aktiviteter du gör med tangentbordet, röst, skärm, mus eller penna. Detta väcker flera sekretess- & integritetsfrågor för så väl myndigheter, företag och privatpersoner..

Om detta gör att du känner obehag så behöver inte oroa dig längre eftersom du manuellt kan stänga av den installerade spårningen.

Så här stänger du av Keylogger och tal spårning:

Klicka på Start-menyn, öppna sedan inställningar, klicka där på ”Sekretessinställningar”, som du hittar i den allra sista raden i menyn.
När du är i sekretessmenyn klickar du på ”Allmänt”. Under ”Skicka information om hur du skriver till Microsoft för att hjälpa oss förbättra funktionerna för handskrift och inmatning” – För den till ”Av” -läget.

Nu går vi vidare till ”Tal, skrift och inmatning” i menyn och klickar där på ”Stoppa lära känna mig”. Detta kommer att stänga av tal och skrift spårning.

* CEIP program som tidigare införts i flera andra av Microsoft produkter, inklusive Windows Media Player, Live Messenger, Defender m.fl. de är, och har alltid haft fokus på att samla in uppgifter om allt vad du gör och hur du gör det. Innebär detta spioneri eller keylogging? Inte riktigt – beroende på hur man definierar dessa termer – men telemetriövervakning, ja.

Nu har Microsoft även infört en datainsamling över användarnas beteende i Windows 7 och Windows 8 vilket kan vara ett stor sekretess bekymmer för många användare. Den stora frågan för användare som är obekväma med dessa förändringar är -Hur kan jag stoppa det?

Det bästa sättet att förhindra att Windows 7 och 8 från att spåra dig är att inte installera de berörda uppdateringarna och till skillnad från Windows 10 så är det i Windows 7 och Windows 8 uppdateringar som inte är obligatoriska, du kan därmed själv välja att inte hämta och installera dessa uppdateringar.

Men om du redan har installerat uppdateringarna på din dator kan du ta bort dem helt från ditt system och operativsystemet kommer inte heller automatiskt installera dem utan din tillåtelse.

Gå till Kontrollpanelen >Visa installerade uppdateringar >Ta bort alla dessa fyra uppdateringar: kb: 3068708, kb: 3022345, kb: 3075249, och kb: 3080149.

Om du vill eliminera dessa uppdateringar snabbare, kan du starta ett kommandotolksfönster med administratörsbehörighet och sedan skriva in följande kommandon en efter en:

wusa /uninstall /kb:3068708 /quiet /norestart

wusa /uninstall /kb:3022345 /quiet /norestart

wusa /uninstall /kb:3075249 /quiet /norestart

wusa /uninstall /kb:3080149 /quiet /norestart

När detta är gjort kan du i både Windows 7 och Windows 8 högerklicka på aktuell uppdatering och sedan välja ”Dölj uppdateringen”, för att se till att dessa uppdateringar inte kommer att installeras i ditt system.


Säkerhet utöver det vanliga!

OpenDNS Det absolut enklaste sättet att göra ditt Internet säkrare, snabbare och mer tillförlitlig är med hjälp av OpenDNS, den skyddar dessutom alla enheter i ditt hem, bokstavligen all teknisk utrustning som ansluter till Internet. Phishing skydd OpenDNS blockerar phishing webbplatser som försöker…
Läs mer…KLASSISK START-MENY TILL WINDOWS 8 & 10

Är du också en av de trogna Windows användare som saknar enkelheten på startmenyn i det gamla hederliga Windows 7? Då kan det här gratis programmet vara lösningen för dig eftersom det hjälper att återta startknappen och funktionaliteten som du tidigare hade i 7:an. Allt du förväntar dig finns där d….
Läs mer…Förbättra datorns prestanda med ett klick!

Med hjälp av en stor drivrutin databas hjälper IOBIT;s Driver Booster 3 dig att hitta sällsynta och nyutgivna ljuddrivrutinen, nätverksdrivrutinen, grafikdrivrutin, chipset drivrutiner direkt ifrån sin databas som innehåller över 3000 olika varumärken. Online-databas är utformad för att alltid hålla…
Läs mer…


Bitcoin_acceptedfacebooktwitter