logo

Söktjänster som beaktar din anonymitet

Söktjänsterna känner oss både utan och innan. De kommer dessutom ihåg allt vad vi tidigare har gjort på Internet, troligen bättre än vad vi själva gör..

Problemet är också att vem som helst enkelt kan ”googla” sig fram till vem just du är, vad du gör, var du bor, med vem, fritidsintressen, vad du tycker och tänker, med andra ord allt.

Men det finns fyra enkla knep för att göra det svårare att kartlägga dig:

  1. Blockera användningen av cookies som är det främsta verktyget för sökföretagen att samla in data om dina Internet vanor.
  2. Använd någon av de två söktjänsterna Disconnect Search eller DuckDuckGo (som du finner i höger spalten).
  3. Ändra IP-adress regelbundet eftersom det är din dators IP-adress som avslöjar vem du är. De flesta internetoperatörer tilldelar användarna så kallade dynamiska IP-adresser. Om man kopplar bort modemet ett tag får man ibland en ny IP-adress när modemet ansluts på nytt.
  4. Var sparsam och lämna inte allt för mycket digitala spår efter dig på olika sociala medier, Tänk också på att det som idag anses vara okay och politiskt korrekt, kanske inte är det imorgon..

För att undvika söktjänsternas kartläggning av just dina sökord och Internet aktivitet så kan ett bra sätt vara att göra sökningar antingen via Disconnect Search eller DuckDuckGo d.v.s. två söktjänster som beaktar din anonymitet och integritet till 100%.

  • Disconnect Search låter dig göra sökningen via din favorit sökmotor, inklusive Google, Bing och Yahoo.
  • Duck Duck Go är också en helt anonym sökmotor som inte lagrar någon som helst information om dig eller dina sökningar.

Här nedan följer en liten YouTube film ifrån Disconnect Search som mycket pedagogiskt illustrerar hur de båda gör för att beakta din anonymitet och integritet till 100%.


Säkerhet utöver det vanliga!

OpenDNS Det absolut enklaste sättet att göra ditt Internet säkrare, snabbare och mer tillförlitlig är med hjälp av OpenDNS, den skyddar dessutom alla enheter i ditt hem, bokstavligen all teknisk utrustning som ansluter till Internet. Phishing skydd OpenDNS blockerar phishing webbplatser som försöker…
Läs mer…KLASSISK START-MENY TILL WINDOWS 8 & 10

Är du också en av de trogna Windows användare som saknar enkelheten på startmenyn i det gamla hederliga Windows 7? Då kan det här gratis programmet vara lösningen för dig eftersom det hjälper att återta startknappen och funktionaliteten som du tidigare hade i 7:an. Allt du förväntar dig finns där d….
Läs mer…Förbättra datorns prestanda med ett klick!

Med hjälp av en stor drivrutin databas hjälper IOBIT;s Driver Booster 3 dig att hitta sällsynta och nyutgivna ljuddrivrutinen, nätverksdrivrutinen, grafikdrivrutin, chipset drivrutiner direkt ifrån sin databas som innehåller över 3000 olika varumärken. Online-databas är utformad för att alltid hålla…
Läs mer…


Bitcoin_acceptedfacebooktwitter