logo

Sekretess och säkerhets appar för Android

Anonymitet och integritet

Vi lever nu i en tid där vår anonymitet & integritet har reducerats till en punkt av icke-existens,  så att bara ha ett ”hyggligt” anti-virusskydd installerat betyder inte längre att man har en fullgott skydd & säkerhet ..

Men Googles Android är ett mycket flexibelt operativsystem som kan uppfylla många mobila utmaningar d.v.s. om du väljer rätt säkerhetsapplikationer.

Google Play

På Google Play finns ett stort överflöd av lämpliga alternativ och det är därför ganska svårt att välja de appar som verkligen uppfyller alla dina förväntningar.

Därför har vi på den här sidan ställt samman en kort lista över en del säkerhetstillämpningar d.v.s. appar som hjälper dig att stärka din mobila anonymitet & integritet.

Appar som stärker din anonymitet & integritet

Här nedan finner du en lista med sekretess och säkerhets appar för Android mobiler som hjälper dig att skyddad din personlig frihet och integritet…

TextSecure Private Messenger

unnamedDet finns stort antal säkra SMS appar, men dessvärre fungerar de flesta av dem bara om båda parterna använder samma app, men den här appen bryter denna barriär och fungerar ihop med andra också, vilket innebär att du kan lägga till ett extra lager av säkerhet till vanlig meddelanden även om klienten du skickar till inte använder TextSecure.

button-google-play

RedPhone

unnamed-1Telefon app som ger end-to-end-kryptering vilket säkrar dina telefonsamtal på ett sätt som gör det svårare att avlyssna, den är också väldigt lätt att använda då den använder ditt vanliga telefonnummer för att ringa ut, och för att ta emot telefonsamtal.

button-google-play

Orbot

unnamed-3Appen använder sig av Tor som är ett öppet nätverk som hjälper till att försvara dig mot nätverksövervakning som hotar din personlig frihet och integritet.

button-google-play

OpenVPN for Android

unnamedOpenVPN för Android är en klient baserad på öppen källkod OpenVPN projektet. Den använder VPNService API Android 4.0+ och kräver varken Jailbreak eller root på din telefon.

button-google-play

Disconnect Search

DisconnectSearchVPN baserad sök-app där du kan söka på Internet via din favorit sökmotor men ändå dölja din IP-adress, cookies och annan information till 100%.

button-google-play

K-9 Mail

K-9MailE-krypteringsprogram för Android som låter dig säkert skicka och ta emot e-post från en eller flera e-postkonton.

button-google-play

Crypt4All Lite (AES)

Crypt4AllDetta program används för att kryptera och dekryptera filer med 256 bitars AES-algoritmen. Du kan använda den för att kryptera filer innan du lägger dem på nätet (moln lagring, Google Drive, SkyDrive, Box, Dropbox, Gmail, etc.) eller för att lagra krypterade känsliga filer på din Android-telefon så att de är oläslig för dem som inte vet ditt lösenord.

button-google-play

NoRoot Firewall

NoRoot FirewallDe flesta av de program på din Android-enhet kräver förmodligen en dataanslutning, och du kanske inte ens vet när de skickar eller tar emot data. NoRoot Firewall ger dig kontroll över Internet-åtkomst för program, samt hur de kan komma åt den. Som namnet antyder, kräver inte appen att du behöver rota din Android. I stället skapas en VPN och avleder all trafik på din telefon via den.

button-google-play

App Ops

AppOpsEn Android-app som tillåter dig att blockera onödiga app behörigheter som inte har att göra med den den huvudsakliga funktionen.

button-google-play

LastPass

LastPassAnvänds för att lagra dina inloggningar, skapa online shopping profiler, skapa starka lösenord, hålla reda på personlig information, m.m. Säkert sätt för att komma åt din data från alla datorer och mobila enheter.

button-google-play


Säkerhet utöver det vanliga!

OpenDNS Det absolut enklaste sättet att göra ditt Internet säkrare, snabbare och mer tillförlitlig är med hjälp av OpenDNS, den skyddar dessutom alla enheter i ditt hem, bokstavligen all teknisk utrustning som ansluter till Internet. Phishing skydd OpenDNS blockerar phishing webbplatser som försöker…
Läs mer…KLASSISK START-MENY TILL WINDOWS 8 & 10

Är du också en av de trogna Windows användare som saknar enkelheten på startmenyn i det gamla hederliga Windows 7? Då kan det här gratis programmet vara lösningen för dig eftersom det hjälper att återta startknappen och funktionaliteten som du tidigare hade i 7:an. Allt du förväntar dig finns där d….
Läs mer…Förbättra datorns prestanda med ett klick!

Med hjälp av en stor drivrutin databas hjälper IOBIT;s Driver Booster 3 dig att hitta sällsynta och nyutgivna ljuddrivrutinen, nätverksdrivrutinen, grafikdrivrutin, chipset drivrutiner direkt ifrån sin databas som innehåller över 3000 olika varumärken. Online-databas är utformad för att alltid hålla…
Läs mer…


Bitcoin_acceptedfacebooktwitter