logo

MOMENTO sjösätter en ny webbplats!

Silvercan har tagit fram en ny webbsida åt Momento AB som är ett världsledande företag inom tillverkning av krafthylsor för maskinell skruv- och mutterdragning, eftersom företaget har en global kundkrets så passar vår nya webblösning dem perfekt.

Sidan är också en rejäl ansiktslyftning jämfört med den tidigare som hade några år på nacken. Den nya webbplatsen ger dessutom Momento ett helt nytt ansikte som följer deras grafiska profil som nyligen tagits fram av Polhammargruppen.

I själva framtagningen av webbplatsen har vi själva som vanligt fokuserat på 3 kärnfrågor d.v.s. enkelhet, användarvänlighet och tillgänglighet.

1. Enkelhet

Vi tror på att ha en enkel sidstruktur där besökaren direkt förstår hemsidans innehåll. Vi har därför valt en tydlig navigation där huvudsidor och undersidor presenteras direkt.  Vi använder mallar för hur bilder, rubriker och brödtext presenteras. På detta sätt behåller vi en enhetliga design som är läsvänlig för besökaren.

2. Användarvänlighet

Eftersom många idag surfar på mobila enheter som smartphones och surfplattor så byggde vi deras nya webbsida med en flytande layout eller ”Responsive webdesign” (RWD), det innebär att hemsidans mallar och design anpassar sig efter den skärm de exponeras på. Går du in på en liten iPad eller Netbook så är bilderna mindre och hemsidan inte lika bred. Sitter du vid en stor skärm så är webbsidan bred och du känner inte att hemsidan är ”för liten” eller ”instängd”, och surfar du via en smartphone så får du en enklare men ändå fullständig version av sajten.

3. Tillgänglighet

Webbplatsen har nu också en inbyggd CDN vilket ger en hög tillgänglighet, prestanda och förbättrar sidans laddningstider, inte bara i Sverige utan även globalt.

Besök sidan: http://www.momento.se


Säkerhet utöver det vanliga!

OpenDNS Det absolut enklaste sättet att göra ditt Internet säkrare, snabbare och mer tillförlitlig är med hjälp av OpenDNS, den skyddar dessutom alla enheter i ditt hem, bokstavligen all teknisk utrustning som ansluter till Internet. Phishing skydd OpenDNS blockerar phishing webbplatser som försöker…
Läs mer…KLASSISK START-MENY TILL WINDOWS 8 & 10

Är du också en av de trogna Windows användare som saknar enkelheten på startmenyn i det gamla hederliga Windows 7? Då kan det här gratis programmet vara lösningen för dig eftersom det hjälper att återta startknappen och funktionaliteten som du tidigare hade i 7:an. Allt du förväntar dig finns där d….
Läs mer…Förbättra datorns prestanda med ett klick!

Med hjälp av en stor drivrutin databas hjälper IOBIT;s Driver Booster 3 dig att hitta sällsynta och nyutgivna ljuddrivrutinen, nätverksdrivrutinen, grafikdrivrutin, chipset drivrutiner direkt ifrån sin databas som innehåller över 3000 olika varumärken. Online-databas är utformad för att alltid hålla…
Läs mer…


Bitcoin_acceptedfacebooktwitter