logo

Att skapa ett anonymt e-postkonto

Starta med Tor

Anonymiteten och integriteten för internetanvändare krymper allt mer i takt med att myndigheter och regeringar vill hålla ett vakande öga över medborgarna. Nätverket Tor har sedan länge försökt skydda anonymiteten på Internet så innan vi kommer att skapa en anonym e-postkonto måste vi se till att vår plats och IP-adress också är anonymt och det absolut enklaste sättet att dölja sin identitet och position är att ladda ner Tor.

Tor Browser är en webbläsare baserad på Firefox, den enda skillnaden är att det tar några extra sekunder att starta upp då webbläsaren ansluter till Tor-nätverket. Du kan ladda ner Tor Browser direkt från Tor projektets hemsida och sedan installera det.

Skapa sedan ett anonymt e-postkonto

När du går vidare med de sista steget så är det dags att surfa och kommunicera anonymt med hjälp av din Tor Browser.

Det finns egentligen bara två riktigt bra alternativ i detta steg som jag känner till och de är sigaint.org och safe-mail.net. (Den sistnämnda frågar visserligen efter dit riktiga namn vid registreringen av kontot men där skriver du inte något eftersom det avslöjar din identitet).

Nu kan du ifrån sigaint.org eller safe-mail.net kommunicera med advokaten, juristen eller tidningen som du vill kontakta utan att du avslöjar din riktiga plats eller identitet för någon utomstående.

Obs: Glöm inte bort att det är det VIKTIGT att använda Tor Browser varje gång du sedan ansluter dig till ditt anonyma e-postkonto.


Säkerhet utöver det vanliga!

OpenDNS Det absolut enklaste sättet att göra ditt Internet säkrare, snabbare och mer tillförlitlig är med hjälp av OpenDNS, den skyddar dessutom alla enheter i ditt hem, bokstavligen all teknisk utrustning som ansluter till Internet. Phishing skydd OpenDNS blockerar phishing webbplatser som försöker…
Läs mer…KLASSISK START-MENY TILL WINDOWS 8 & 10

Är du också en av de trogna Windows användare som saknar enkelheten på startmenyn i det gamla hederliga Windows 7? Då kan det här gratis programmet vara lösningen för dig eftersom det hjälper att återta startknappen och funktionaliteten som du tidigare hade i 7:an. Allt du förväntar dig finns där d….
Läs mer…Förbättra datorns prestanda med ett klick!

Med hjälp av en stor drivrutin databas hjälper IOBIT;s Driver Booster 3 dig att hitta sällsynta och nyutgivna ljuddrivrutinen, nätverksdrivrutinen, grafikdrivrutin, chipset drivrutiner direkt ifrån sin databas som innehåller över 3000 olika varumärken. Online-databas är utformad för att alltid hålla…
Läs mer…


Bitcoin_acceptedfacebooktwitter